JesseGhanaDance Om Jesse
  ”Jesse, hvorfor danser du?" Jesse ser tænksom ud, og ser frem for sig. Han svarer:

”Dansen gør mig glad, og er en meget stor del af mit liv. Jeg holder særligt af at dele de afrikanske danse med andre.”


Jesse Gor er professionel danser og underviser. Han er født og opvokset i Cape Coast i Ghana, som ligger på Afrikas vestkyst. Lige fra barnsben har dansen været en stor del af Jesses liv. Jesse begyndte at danse i en alder af 9 år, og der gik ikke lang tid inden han deltog i lokale dansekonkurrencer. Andre spottede hans store dansetalent, og som 12-årig fik han en manager, og det blev muligt for Jesse at gøre hans store passion og lidenskab dansen til sit levebrød.

Han startede sin karriere med traditionel Ghanesisk dans og trommespil, men har siden udviklet sin dansestil indenfor bl.a. funk, hiphop, break dance og contemporary dance.

Som 19 årig blev Jesse optaget i Agoro, som er navnet på et kulturelt center i Ghana. Jesses rolle som professionel danser i Agoro eller ANC (Agoro National Dance Company) førte ham på tourné med gruppen rundt omkring på det afrikanske kontinent og ligeledes rundt omkring i Europa bl.a. Danmark. Agoro åbnede op for at kunstnere fra vesten kunne få mulighed for at lære fra den ghanesiske kultur. (www.agoro.dk).

I 2000 bosatte Jesse sig i Danmark , og har siden da fungeret som leder af de tre grupper Vimoroz, Oja og Sankofa.
Vimoroz er en afrikansk danse- og trommegruppe bosat i Aalborg (www.vimoroz.dk). Sankofa og Oja er århusianske grupper: Oja med fokus på ghanesisk og senegalesisk dans, og Sankofa med fokus på moderne dans, afrikansk dans og story telling.

I dag spiller Jesse trommer i gruppen Shungu, som er en verdensmusikgruppe bestående af fem talentfulde musikere fra henholdsvis Ghana, Senegal, Mozambique, Zimbabwe og Gambia. De blander deres musiske egenskaber til et spændende univers af både utæmmet vildskab, vuggende lidenskab og smuk harmoni.

Foruden Jesses store engagement i diverse grupper lever han af at undervise og lave workshops for børn og voksne på skoler, aftensskoler, arbejdspladser og kursussteder. Han underholder og laver workshops ved festlige lejligheder, og han er i dag ansat som musiklærer i folkeskolen under musikskolens afdeling: World Music Center i Århus.

Webdesign og grafik: Foldagers